Klubnyheder

Bliv en del af FC Prostata-holdet i Nordsjælland

1. juli 2019, 14.30

 

Med 4500 nye tilfælde årligt er prostatakræft den mest udbredte kræftform blandt mænd. Kommunerne Halsnæs, Gribskov, Fredensborg og Helsingør er nu gået sammen med fodboldklubben Ålholm IF og tilbyder træning og et fællesskab på FC Prostata Nordsjælland.

 

Desværre rammes rigtig mange mænd af prostatakræft. Det kan være svært at finde en god måde at komme i gang med motion (igen) efter et sygdomsforløb, og det kan være en udfordring at finde noget, man har lyst til at blive ved at møde op til i det lange løb. Her er fodbold en rigtig god motionsform der styrker både kroppen og humøret. Det har et stort forskningsprojekt allerede slået fast, og derfor er det oplagt at lave et fodboldhold, hvor mænd med prostatakræft både kan spille fodbold og støtte hinanden.

 

Samarbejde på tværs

FC Prostata Nordsjælland starter op som et samarbejde mellem Ålholm IF, de fire nordsjællandske kommuner Helsingør, Halsnæs, Gribskov og Fredensborg, Komiteen for Sundhedsoplysning og DBU.  


Fodboldklubben Ålholm IF skal stå for træningen. ”Ålholm Fodbold ser sig selv som en breddeklub med plads til alle, og hvor det er sjovt at spille fodbold. FC Prostata passer derfor rigtig godt til klubbens DNA. Vi glæder os rigtig meget til at skabe et rum for motion og glæde for spillerne i FC Prostata,” siger klubbens formand Peter Thue Poulsen.

 

Spillerne på de eksisterende FC Prostata-hold rundt omkring i landet fortæller, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet, der får dem til at stille op på grønsværen uge efter uge.

”FC Prostata handler først og fremmest om fodbold – og så om sygdommen. Fodbold i klubben betyder alt for mit velbefindende og humør: Jeg får rørt mig. Jeg får ondt i alle mine muskler, så jeg kan mærke, at jeg lever. Og jeg har fået gode venner.” (Spiller fra FC Prostata-holdet i Østerbro IF)

 

  FC Prostatas hold i Østerbro IF. Foto: DBU

Læs mere om FC Prostata på www.dbu.dk/fxprostata

 

 

 FC Prostata Nordsjælland i Ålhom IF:

  • Hvor: Ålholm IF, Teglværksvej 19, 3400 Hillerød
  • Hvornår: hver tirsdag kl. 18-19
  • Holdet starter den 20. august kl. 18, hvor du kan høre mere til opstartsmøde  
  • Pris: ca. 300 kr. pr. halvår (der er mulighed for prøveperiode)
  • Kontaktoplysninger: Mille, træner i Ålholm IF, tlf. 2539 9119