Klubnyheder

Samarbejde mellem fodboldklubber giver resultater

16. juni 2020, 12.59

 

Ålholm og FIF piger skal spille liga i efteråret

For nogle år siden stod Ålholm fodbold og FIF Hillerød med to halve pigehold. Et par fremsynede trænere snakkede sammen, og der blev skabt et holdsamarbejde, som sikrede pigerne et sted at spille fodbold. Holdet hedder FIF/Ålholm, og både FIF og Ålholm lægger baner til kampe og træning. Holdet har fået sponsoreret særlige spillertrøjer af Foss, der kombinerer FIFs og Ålholms farver.

Nogle af pigerne er endda blevet så engagerede, at de selv er blevet trænere for Ålholms yngste pigehold.

Samarbejdet har derfor på alle måder sikret fremgang for både pigefodbolden og for klubberne – og i dag er der omkring 30 spillere på holdet, hvilket bliver til to hold i U14 rækken.

Pigerne er gode, og de bliver hele tiden bedre og bedre. D. 21. juni skal de spille pokalsemifinale i Ungdomspokalen U13-pige, 8-mands rækken. Kampen spilles på Hekla Park i København.

Faktisk er de blevet så gode, at de år efter år er strøget igennem rækkerne, så de i efteråret er klar til at tage det næste skridt: Liga 2, den næsthøjeste række øst for Storebælt.

Det var dog på et hængende hår, at dette blev muligt. Trænerne søgte om at spille i Liga 2 hos DBU, men opdagede pludselig at et holdsamarbejde ikke var godt nok, når man skal spille på så højt niveau. Da der kun var 4 dage til deadline, måtte de to klubbers bestyrelser arbejde hurtigt. Der blev spontant holdt virtuelle bestyrelsesmøder, hvor samarbejdsaftalen mellem klubberne blev godkendt, og aftalerne blev underskrevet og sendt til DBU dagen før deadline.

Det hårde arbejde bar frugt og takket være tilliden mellem klubberne og det gode arbejde som trænerne har udført, skal FIF/Ålholm pigerne nu ud på hele Sjælland og spille kampe i efteråret, ligesom de får nogle spændende kampe hjemme i Hillerød. Modstanderne tæller hold som B. 1908, B. 73, Slagelse, HB Køge Pigetalent og Nykøbing FC. Kampprogrammet er dog endnu ikke fastlagt.

Stort tillykke til de talentfulde fodboldpiger